Waar kun je me horen/zien?

Als je meegenomen wilt worden in een andere wereld, aanraakbaar dichtbij en toch vaak verscholen: van harte welkom! Beelden en verhalen die je bijblijven en nog lang nasluimeren…
Op dit moment ben ik bezig met het opnemen van de miniatuurtjes waarvan je op deze site enkele vindt. Je kunt diverse podcasts op deze site vinden, ze worden regelmatig gewisseld.

En onderhand…  maakt de sprookjesverteller muziek!  Op dit moment werk ik aan muziek ter begeleiding van de miniatuurtjes; eerder heb ik voor de vertelvoorstelling ‘De vrouw in de spiegel’ van Eveline Masetti vier korte stukken gecomponeerd.  Twee voor orkest, een voor orgel en een voor strijkkwartet. Ze krijgen nog steeds veel complimenten :-)  Mooi om een steuntje in de rug te krijgen voor wat ik al zo lang wilde. Muziek komt ook zeker op deze site!

Enkele eerdere optredens:

Op twee zaterdagen eind 2018 opgetreden tussen de schilderijen, tekeningen en aquarellen van Annemieke Janson, die zulke sprankelend-subtiele illustraties heeft gemaakt voor Het Eiland. Dat in de galerie in Concept store Proof in Abcoude, een blijmakende plaats met naast kunst een groot aantal 50-60-70’er jaren vintagemeubels. Goede sfeer en fijne mensen!   Erg mooie reacties op mijn miniatuurtjes, en bovendien een boel boekjes verkocht :-)

In het voorjaar van 2018 vertelde ik ’s avonds bij Bind op het vernieuwde Hembrugterrein bij Zaandam, een gevarieerd programma met enthousiaste vertellers rond het thema ‘steun en toeverlaat’. Erg mooie sfeer bij Bind, je kunt ook een eenvoudige hap mee-eten voordat het vertellen begint. Neem er eens een kijkje!

En rond Wereldverteldag kon De sprookjesverteller zich natuurlijk ook niet onbetuigd laten. 23 maart 2018 trad ik op in de Meevaart in Amsterdam, en op 29 maart in Parkzicht in Koog aan de Zaan

Voor vertellen ben ik altijd in, met cape en Zwaanvlag Als je meegevoerd wilt worden in de wondere wereld die altijd rond onze voeten ligt maar die we vaak niet opmerken, dan kun je me vragen om te komen vertellen en te zingen. Ik maak er iets bijzonders van! Sprookjes, fabels, miniatuurtjes voor open geesten en harten van 8 tot 88…
Tot later!

Een selectie uit eerdere optredens: 


Kampidoe

Die Belgische piratenkinderen kunnen er wat van…

Op de speciale sprookjesvakantie op Kampidoe werd het boekje De Zwaan haast verslonden en ze gingen er ook al bijna met de dierbare Zwaanvlag vandoor.. Ha..  een enthousiast (en vertederend) publiek dus. Maar dat was op het laatst.
Nadat ik enkele sprookjes had verteld hebben we er samen eentje gemaakt: het meisje met haar wonderbaarlijke roze zingende balletvarken en de afgang van de rovers die het wilden stelen. Vervolgens gingen ze allemaal zelf een sprookje maken. Dat allemaal gelardeerd met liedjes en dansen..! Geweldige dag… gelukkig stond ik er niet alleen voor!


Hanzefeesten | Doesburg
Verschillende keren was ik te gast op de zomerse Hanzefeesten. Trots wapperde daar de Zwaanvlag vanaf de Waag.
Heel bijzonder… wat een fantastisch podium: de groene achtertuin van Gasthuissteeg 3, met zijn bloemen, bomen, het oud-stenen huis uit 1530 en de blauw-met-witte-wolken-lucht. De mooiste atmosfeer voor de verhalen van de Frons, de Pad, het Eiland, Madelief, en natuurlijk ook… de Zwaan.
Het was fantastisch om te doen, heel veel mooie reacties gehad!

Sprookjes overbruggen elke tijd en raken ook ommuurde harten…


Wereldverteldag

Wat een leuke manier om weer in een schoolklas te komen…


Wilhelminapark | Wormerveer
Tussen de vuurpotten en de ketels glühwein was het erg gezellig in het Wilhelminapark in Wormerveer, met onder het tentdak een flink aantal geboeide oren en ogen, dat is altijd mooi om mee te maken.


Nacht van de nacht
Tijdens de ‘Nacht van de nacht’ hebben we opgetreden in het Fort Krommeniedijk. De gemeente had ervoor gezorgd dat de straatlantaarns uit bleven tot diep in de nacht, je zag de sterren goed, vandaar de naam van dat moment.
Voor de gelegenheid heb ik een griezelverhaal verteld, ik moet het nog opschrijven – tijdens ‘Halloween in de Monettuin in Zaandam’ heb ik het ook verteld, het is mijn eerste uitstapje in dit genre – aan het publiek te zien sloeg het aan, op het einde waren ze allemaal weggevlucht…


De Monettuin | Zaandammonettuin 30aug 2014 1 alg

30 augustus 2014 – Een weldadige vertelavond in de milde avondlucht met zeven enthousiaste, bevlogen, grappige en ontroerende vertellers. De plek was heel bijzonder: de Monettuin in Zaandam waar Monet heeft verbleven en geschilderd. (Helaas is de Monettuin nu verdwenen, het was een tijdelijke oase..) Jullie sprookjesverteller heeft ook gezongen, de September song van Kurt Weill o.a.


De Federatie

’s Avonds verhalen verteld op het Tuincomplex ‘De Federatie’, een sprookjesachtige sfeer waarin De Zwaan met een mooie avondlike stilte eindigde…  misschien wel de allermooiste reactie bij het vertellen tot nu toe!


Cultfest | Utrecht
6 en 7 juni 2014 – Een fantastisch festival dat in 2013 al gerecenseerd werd als ‘leuker dan de parade’, nu was het eigenlijk nog fijner van sfeer… een ‘find’, echt waar.  Ik stond er toen in juni o.a. met mijn sprookjeswigwam waar je via koptelefoons naar mini-verhalen kon luisteren, licht ontregelend want het festivalthema was ‘Ego’ en van ego blijft natuurlijk in mijn miniatuurtjes vaak weinig meer heel…


Verhalen in de stad – Vertellen onder de paraplu | Zaandam
12 april 2014 – Zomaar een verhaal voorgeschoteld krijgen als je aanschuift onder de paraplu terwijl je gewon ronddrentelde of aan het winkelen was op de Gedempte Gracht in Zaandam! Meer dan 850 mensen genoten ervan.

Ga naar het verslag op Facebook


In het licht van de volle maan | Zaandam
15 februari 2014 – Verhalen over licht, liefde, vrijheid, en over een nieuw begin.  Een doorlopende familie-vertel-voorstelling in een bijzondere sfeer…

Ga naar Facebookpagina over de voorstelling


Verhalen van de langste nacht | De Ruimte in Utrecht
21 december 2013 – Het was een bijzonder gaaf evenement, De Ruimte in Utrecht gehuld in doeken, kleden en kussens op de grond, een nacht van verhalen en blijven slapen als je wilde. Onmiddellijk was de vraag: wanneer doen we dit weer?

Ga naar de Verhalennacht op Facebook


 • Sprookjescarrousel – Zaandam | november 2013
 • Sprookjesfestival  – Arnhem | oktober 2013
  Leuk om te merken dat jonge kinderen aan je lippen hangen!
 • Cultfest – Oude Gracht Utrecht | juni 2013
  “Leuker dan de Parade!” Ik verzorgde er De sprookjesboom
 • Cultlab – Utrecht | april 2013
  Een interactieve try out
 • Stroomavond – Amsterdam | september 2012
 • Inspiratieweekeinde – Waaldijk 15 | december 2011
  Samen met singer-songwriter Jasper Merle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.